2009. Valoració i propostes de millora per les obres previstes als carrers del barri del Guinardó

Informe enviat l’any 2009 a la Coordinadora d’Entitats del Guinardó, com a veí, d’estudi de les propostes dels projectes de rehabilitació dels carrers del barri que el Districte iniciarà els propers mesos. Algunes d’aquestes demandes es van atendre, però no totes.

A l’atenció de la Comissió d’Urbanisme de la Coordinadora d’Entitats del Guinardó.

Benvolguts/des,

en relació als projectes d’urbanització dels carrers del barri del Guinardó previstos fins l’any 2011, facilitats el passat 14 d’octubre, us indiquem les valoracions i propostes que des de la Comissió d’Urbanisme de la Coordinadora d’entitats del Guinardó s’han plantejat.

Relació de carrers, per ordre d’actuació:

– Carrer Agregació

– Carrer Torre dels Pardals

– Passatge Agregació

– Carrer Art

– Rambla de la Muntanya

– Carrer de la Marquesa de Caldes de Montbui

– Carrer Lluís Sagnier

– Carrer Varsòvia

– Carrer Rubió i Ors

 

Punt 1. SEGURETAT I QUALITAT DE LES PROPOSTES

Temes que creiem que cal millorar i treballar:

– Millora de la seguretat dels vianants. Pacificació del trànsit i millora de la visibilitat al creuar els carrers.

– Millora de la circulació dels vianants. Millora de la visibilitat, l’accessibilitat, i eliminació d’obstacles en els recorreguts.

 

Punt 2. ASPECTES TÈCNICS QUE CREIEM QUE ES PODEN MILLORAR

Propostes per donar resposta a la seguretat i la qualitat de les propostes, així com millores tècniques puntuals i genèriques al conjunt de les propostes.

– Vorera contínua a tots els encreuaments que garanteixi la pacificació del trànsit, la circulació de vianants preferent, i que millori la visibilitat, seguretat i accessibilitat de les propostes presentades. VEURE DETALL 1 i DETALL 2.

– Seccions de vial tipus. Ample de calçada per a la circulació: 510 cmpels carrers de 10 m, i 550-530 cmpels carrers de 12 o més metres. Ample de vorera mínim en carrers de 10 mde 180 cm. VEURE DETALL 3, on es mostren seccions de vial d’obres recents amb una calçada per la circulació de 260, 290 i310 cm amb aparcament a un costat com a mínim.

– Arbrat carrers i arbrat opcional xamfrans. Replantejar-ne la distribució, ara irregular i insuficient.

– Il·luminació entre l’arbrat i només a un lateral del carrer (a l’altra vorera estreny el pas). Garantir la correcta il·luminació i estudiar alternatives a la lluminària proposada per donar llum a tot el carrer, és a dir, si la llum és a un lateral, garantir que il·lumini correctament tot el carrer.

– Garantir un mínim de zones de càrrega i descàrrega per donar servei als comerços.

– Casos concrets:

  • Passatge Agregació (tram alt): ampliar la vorera que dóna accés a la plaça del Guinardó i rectificar-ne el pas de vianants. Es tracta d’una vorera preferent i no té sentit mantenir una calçada de 9 mquan amb 7,5 mn’hi ha prou. VEURE DETALL 4.
  • Passatge Agregació (tram baix): ampliar el xamfrà inferior amb Rambla de la Muntanya i prioritzar la circulació de vianants paral·lela al Passatge Agregació.
  • Carrer Rubió i Ors, per la seguretat dels nens, nenes i familiars que acompanyen, entren o surten de l’escola Montserrat Guinardó, buscar solucions. Per exemple:

– Definir un pas de vianants complementari amb la calçada elevada davant de l’accés a l’Escola Montserrat Guinardó, que diversifiqui i faciliti el seu accés.

– Ampliar la vorera que dóna accés a l’escola, que es proposa més estreta que l’actual, i això, amb l’afegit que suposa l’eliminació de les places d’aparcament que actualment hi ha, suposa incrementar les molèsties i el risc per les persones.

– Posar baranes de protecció a les proximitats de l’escola, en substitució de les pilones.

   

Andreu Marfull i Pujadas

Barcelona, 28 d’octubre de 2009 (transcrit al bloc el 5 de març de 2012)

2 pensaments sobre “2009. Valoració i propostes de millora per les obres previstes als carrers del barri del Guinardó

  1. Exactament a això que has fet aquí, és al que em refereixo quan dic que li debem certa dedicació generosa a la societat com a professionals. Molt bona feina Andreu. Seguim així, aquest és el nostre camí.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s