Autor

Andreu bn

Andreu Marfull és arquitecte urbanista amb experiència en arquitectura tradicional i en planificació urbana i territorial, especialista en la gestió i la valoració urbanística, així com en la planificació tècnica i econòmica del procés de l’edificació. És màster en planificació urbana i sostenibilitat, màster en gestió i valoració urbana i màster en direcció en gestió urbana i immobiliària. L’any 2011 promou la iniciativa «Filatura Urbana» amb l’arquitecte paisatgista Carlota Socías, orientada a la comprensió de la qüestió urbana. En línia [https://www.filaturaurbana.com].

Des de l’any 2006 participa en diferents iniciatives d’àmbit local en l’activitat civil des del voluntariat, el debat participatiu, la producció documental i la difusió a través de publicacions, xerrades i ponències en els camps de l’urbanisme, el patrimoni i la cultura en general. Forma part de la Comissió d’Urbanisme de la Coordinadora d’Entitats del Guinardó i del Grup d’Estudis de la Vall d’Horta i la Muntanya Pelada, EL POU, del Districte d’Horta-Guinardó.

Al curs 2013-2014 inicia uns estudis de doctorat en Geografia Urbana i Ordenació del Territori a la Universitat Autònoma de Barcelona. L’objecte principal de la tesi és explorar el vincle entre les polítiques macroeconòmiques i els desequilibris socials, ambientals i/o territorials perceptibles en el procés d’urbanització a escala planetària i a Barcelona en particular. Per al seu estudi s’aprofundeix en la crítica a l’economia política de Karl Marx i en la geografia crítica impulsada per David Harvey, amb la finalitat d’analitzar el procés d’urbanització del capital a la ciutat Barcelona, focalitzant l’atenció a la urbanització marginal de Sant Andreu de Palomar i el seu territori original de referència.

A la tardor de l’any 2015 s’incorpora a l’equip de col·laboradors del projecte de recerca científica «Nova Cronologia» dirigit pels matemàtics Anatoly T. Fomenko i Gleb V. Nosovskiy, on s’explora la validesa del mapa cronològic de la història global.

És autor dels llibres Causa catalana. Apuntes y comas (2013), Introducció a la Nova Cronologia (2015) i La Nova Cronologia i l’Apocalipsi (2015), i coautor del llibre L’Abans de Barcelona. El Guinardó – Can Baró. Recull gràfic 1884-1980 (2015). Ha publicat articles de diferent temàtica, al diari EL PUNT AVUI (15 de setembre de 2016); al Projecte de la direcció científica de la Nova Cronologia [http://chronologia.org/catalan/index.html]; a l’Institut Nova Història [https://www.inh.cat/]; a la revista La Tortuga Avui [http://www.latortugaavui.com/]; a la col·lecció Finestrelles, del Centre d’Estudis Ignasi Iglésias de Sant Andreu de Palomar [http://centreestudisignasiiglesias.blogspot.com.es/]; a la revista mensual La Fada de Sarrià [http://www.lafadadesarria.com/diari/]; a la revista Sarrià, de l’Associació de Veïns de Sarrià [http://avsarria.blogspot.com/]; a la revista Crònica de Sarrià [http://cronicasarria.blogspot.com.es/]; i al butlletí digital IT Intransit [http://www.it-intransit.eu/]. L’any 2011 crea el blog «NC» per la difusió d’idees i reflexions amb contingut crític [https://andreumarfull.com/].