Autor

Andreu bn

Andreu Marfull és arquitecte urbanista per la UPC i doctor en Geografia per la UAB, especialitzat en planificació, gestió i valoració urbanística, així com en geografia crítica. Professor en Planificació i Geografia Urbana a la Universidad Autónoma de Ciudad Juárez (UACJ). Experiència en arquitectura tradicional, en planificació tècnica i econòmica del procés de l’edificació i en planificació urbana i territorial. És màster en planificació urbana i sostenibilitat, màster en gestió i valoració urbana i màster en direcció en gestió urbana i immobiliària.

La tesi doctoral realitzada explora el vincle entre el procés d’urbanització i l’economia política, des d’una lectura crítica, seguint el plantejament de les obres de Karl Marx y David Harvey.

Des de l’any 2006 participa en diferents iniciatives de la societat civil, en els camps de l’urbanisme, el patrimoni i la cultura en general. Aquesta activitat complementa el sentit de responsabilitat del perfil professional. Ressaltar:

  • L’any 2006 s’integra a la Comissió d’Urbanisme de la Coordinadora d’Entitats del Guinardó, Barcelona, per a col·laborar en el control i la millora de la qualitat urbana del barri.
  • L’any 2011 promou la iniciativa «Filatura Urbana» amb l’arquitecta paisatgista Carlota Socías, orientada a la comprensió de la qüestió urbana [https://www.filaturaurbana.com]. Paral·lelament, el 2011 crea el blog «NC» per la difusió d’idees i reflexions amb contingut crític [https://andreumarfull.com/]. En aquesta nova etapa inicia diferents treballs de recerca històrica i cultural.
  • L’any 2015 s’incorpora a l’equip de col·laboradors del projecte de recerca científica «Nova Cronologia» dirigit pels matemàtics Anatoly T. Fomenko i Gleb V. Nosovskiy, on s’explora la validesa del mapa cronològic de la història global [http://www.chronologia.org].

Perfil professional: [http://es.linkedin.com].
Curriculum vitae: [https://filaturaurbana.com/filatures-2/experiencia/andreu-marfull-i-pujadas/].

Anuncis