Autor

Andreu bn

Andreu Marfull és arquitecte urbanista per la UPC y doctor en Geografia per la UAB, especialitzat en planificació, gestió i valoració urbanística, així com en geografia crítica. Experiència en arquitectura tradicional, en planificació tècnica i econòmica del procés de l’edificació i en planificació urbana i territorial. És màster en planificació urbana i sostenibilitat, màster en gestió i valoració urbana i màster en direcció en gestió urbana i immobiliària.

Entre els anys 2013 i 2017 realiza un doctorat en Geografia Urbana i Ordenació del Territori a la Universitat Autònoma de Barcelona. L’objecte principal de la tesi és explorar el vincle entre les polítiques macroeconòmiques i els desequilibris socials, ambientals i/o territorials perceptibles en el procés d’urbanització a escala planetària i en el cas de Barcelona en particular.

A la tardor de l’any 2015 s’incorpora a l’equip de col·laboradors del projecte de recerca científica «Nova Cronologia» dirigit pels matemàtics Anatoly T. Fomenko i Gleb V. Nosovskiy, on s’explora la validesa del mapa cronològic de la història global. En línia [http://www.chronologia.org].

L’any 2011 promou la iniciativa «Filatura Urbana» amb l’arquitecte paisatgista Carlota Socías, orientada a la comprensió de la qüestió urbana. En línia [https://www.filaturaurbana.com]. Paral·lelament, el 2011 crea el blog «NC» per la difusió d’idees i reflexions amb contingut crític [https://andreumarfull.com/].

Des de l’any 2006 participa en diferents iniciatives d’àmbit local en l’activitat civil des del voluntariat, el debat participatiu, la producció documental i la difusió a través de publicacions, xerrades i ponències en els camps de l’urbanisme, el patrimoni i la cultura en general.

És autor dels llibres Causa catalana. Apuntes y comas (2013), Introducció a la Nova Cronologia (2015) i La Nova Cronologia i l’Apocalipsi (2015), i coautor del llibre L’Abans de Barcelona. El Guinardó – Can Baró. Recull gràfic 1884-1980 (2015). Ha publicat articles de diferent temàtica, al diari EL PUNT AVUI (15 de setembre de 2016); al Projecte de la direcció científica de la Nova Cronologia [http://chronologia.org/catalan/index.html]; a l’Institut Nova Història [https://www.inh.cat/]; a la revista La Tortuga Avui [http://www.latortugaavui.com/]; a la col·lecció Finestrelles, del Centre d’Estudis Ignasi Iglésias de Sant Andreu de Palomar [http://centreestudisignasiiglesias.blogspot.com.es/]; a la revista mensual La Fada de Sarrià [http://www.lafadadesarria.com/diari/]; a la revista Sarrià, de l’Associació de Veïns de Sarrià [http://avsarria.blogspot.com/]; a la revista Crònica de Sarrià [http://cronicasarria.blogspot.com.es/]; i al butlletí digital IT Intransit [http://www.it-intransit.eu/].