Presentació del Taller Obert Tic.Toc de l’ETSAB

El 30 de novembre de 2011 s’ha fet la primera trobada del Taller Obert Tic.Toc de l’Escola Tècnica Superior d’Arquitectura de Barcelona, ETSAB, de la Universitat Politècnica de Catalunya, presidida pel director de la universitat Ferran Sagarra Trias.

En la seva exposició es reflecteix la visió investigadora de l’arquitecte, així com el fet constatable que la realitat és que ni la universitat ni el sector es considera un investigador de forma clara. En Ferran Segarra Trias reflexiona sobre el fet que el medi d’expressió preferent dels arquitectes, a diferència dels científics i els intel·lectuals, és el dibuix, l’expressió gràfica. Així mateix, i davant del reptes de la competència i el prestigi de les universitats, en un entorn cada cop més globalitzat on la investigació és reflecteix com un valor afegit, reconeix que la universitat d’arquitectura ha de rejovenir-se, de reinventar-se, tot i el prestigi que li és propi. En aquest context és on sorgeix la iniciativa del Taller Obert Tic.Tac, amb l’objectiu d’establir ponts entre el col·lectiu professional i la universitat i enriquir-nos tots mútuament. Aquesta iniciativa sorgí inicialment per a facilitar l’accés dels estudiants als concursos públics, amb la participació inicial de diferents professors i catedràtics. Els nous objectius s’ofereixen a nous horitzonts, sota el debat i la participació en els concursos, però obert a la pròpia maduració que l’activitat futura i la resposta obtinguda permeti explorar.

Andreu Marfull i Pujadas

2012-01-28

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s