Sant Jordi 2021, a Llibres de l’Índex i al Memorial 1714

Sant Jordi 2021, a Llibres de l’Índex i al Memorial 1714

Benvolgudes princeses, benvolguts cavallers,

El matí de Sant Jordi d’enguany seré al Fossar de les Moreres, 2-4, al local del Memorial 1714, davant de la basílica de Santa Maria del Mar, a la Barceloneta, signant llibres. Fins les 14:00 hores.

Us hi espero!

Fotografia: Jordi Albert.
Fotografia: Marina Cervera.

Llibres de l’Índex i el Memorial 1714 us obren les portes a la literatura catalana, passada en alguns casos pel sedàs de la recerca històrica. Fins i tot, hi ha obres que han estat objecte del feltre periodístic i editorial que dóna privilegis a certes publicacions per raons comercials, o polítiques, i en censura d’altres. Són, en aquest sentit, únics.

Llibres de l’Índex pren el seu nom de l'”Index Librorum Prohibitorum”, el llistat de llibres que, des del papat de Pius V, l’any 1559, fins a Pius XII, l’any 1948, l’Església catòlica prohibia allà on tenia poder politicosocial. En aquesta llista, hi van ser tots els llibres bàsics de la ciència des de Galileu a Newton o de filòsofs i escriptors contemporanis com ara Sartre i Moravia. El dimoni del logotip és obra de la dissenyadora barcelonina Pati Nuñez

Memorial 1714 és una associació constituïda el 26 de juny de 1985 amb la finalitat immediata de dignificar i rehabilitar el Fossar de les Moreres, i de recuperar i donar a conèixer la seva història.

Allà, a Llibres de l’Índex i al Memorial 1714 hi trobareu el darrer llibre d’en Pere Coll, Francesc Vicenç Garcia i els seus miralls, resultat d’una recerca que conclou que el Rector de Vallfogona és l’autor d’El Quixot de l’Avellaneda que es publica a Tarragona. I també hi trobareu els darrers llibres que he publicat, que són Els catalans apel·len a les Nacions Unides. D’Utrecht a San Francisco passant per Nova York (2021), i La vía cronológica, basada en la Nueva Cronología de Fomenko y Nosovskiy y en la Cronología X-185 (2020), així com els llibres La condena catalana al franquismo (2019) i Catalanophobia: una qüestió d’Estat (2018).

Al Memorial 1714 hi trobareu, altrament, l’exposició Llengua dibuixada, llengua defensada, amb dibuixos d’Enric Larreula, on s’hi mostren dibuixos originals, alguns pedagògics, d’altres irònics o, fins i tot, satírics.

.

LLIBRES DE L’ÍNDEX

Llibres de l’Índex (web)

C/Pujades, 6, Local 2, 08005 Barcelona

.

MEMORIAL 1714

Memorial 1714 (web)

Plaça Fossar de les Moreres, 2-4, 08003 Barcelona

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s