Els documents digitalitzats del Casal Català de Nova York, 1939-1945

Els documents digitalitzats del Casal Català de Nova York, 1939-1945

S’ha creat un lloc web per compartir amb els amants de la història els documents digitalitzats del Casal Català de Nova York, entre els anys 1939 i 1945.

Compartir aquesta documentació és un exercici de civisme, des del moment en què es considera una informació rellevant i es tem pel seu oblit. Tracta d’una informació inèdita (fins ara) sobre la història del catalanisme durant la Segona Guerra Mundial, fins a la constitució de l’Organització de les Nacions Unides.

Aquesta documentació es mereix ser estudiada al tractar temes que segueixen essent d’actualitat. Però, sobretot, és important perquè escriu i reescriu un episodi de la història del què no se’n tenia consciència. No treballar-ho té el risc de reconèixer variants contradictòries d’una realitat malentesa que ens fractura i ens allunya com a comunitat, i ens divideix.

.

Bibliografia recomanada: Els catalans apel·len a les Nacions Unides. D’Utrecht a San Francisco, passant per Nova York (1713-1945- 2017), Llibres de l’Índex, 2021, Barcelona. Andreu Marfull. ISBN: 978-84-121768-7-2.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s