1945-1977: Història d’una traïció

1945-1977: Història d’una traïció

Catalanes, Catalans, del món,

Em plau passar-vos l’enllaç de l’entrevista que en José Luis m’ha fet a Plural-21 el 23 de març d’enguany, on parlo de l’origen del llibre sobre l’apel·lació que una delegació del govern català a l’exili presenta a les Nacions Unides l’any 1945 i del descobriment de l’arxiu des del qual es gesta, a Nova York.

Fotografia: Carme.

S’hi parla de com s’ha esborrat (sembla que de forma conscient) de la nostra memòria històrica, tal com s’ha volgut esborrar la memòria dels crims del franquisme i salvaguardar així la Llei d’Amnistia que obre la porta a la Monarquia Parlamentària que els catalans voten ben desorientats l’any 1978.

Aquí està l’apel·lació a les Nacions Unides, de 1945 – CLICAR

IDEA DE L’ENTREVISTA:

1945: Després de lluitar des de la resistència aliada als EUA durant la Segona Guerra Mundial, en nom del govern català a l’exili, els catalans demanen l’autodeterminació i justícia a les Nacions Unides. Però ERC ho bloqueja i aquesta lluita genuïna i legítima s’esborra de la història, i els aliats pacten amb Franco.

1977: Tarradellas, qui el 1945 dirigeix ERC i fa dissoldre el govern català que aspira a l’autodeterminació, recolzat per Suárez i el rei Borbó, proclama “Jo també vull l’Estatut!”.

Minut 1:53:30 – Addendum “El Tractat d’Utrecht”. La història real no va ser tal com ens l’han explicada.

Visca Catalunya i fora els tirans!

Andreu Marfull

+++

Els catalans apel·len a les Nacions Unides
D’Utrecht a San Francisco, passant per Nova York (1713-1945-2017)

© Andreu Marfull Pujadas, del text, 2021
© George Carner, del pròleg, 2021

Primera edició: febrer 2021
© d’aquesta edició: Ediciones de La Tempestad SL, 2021
Llibres de l’Índex®
E-mail: info@llibresindex.com
http://www.llibresindex.com

ISBN: 978-84-121768-7-2

Es ven a Amazon (Clicar)

4 pensaments sobre “1945-1977: Història d’una traïció

  1. Aquest llibre deixa clar que la independència serà sempre una finalitat difícil de aconseguir. Hi ha massa interessos creats arreu, ens fem la il.lusió de que ens ajudaran a aconseguir-la i a l’hora de la veritat tothom es fa enrera.

    1. La idea del llibre és mostrar que la història ens ha estat arrabassada per raons de poder superior. I això és l’evidència de que la independència no és senzilla, però no per això deixa de ser un objectiu.. per ser més lliures. I conscients!

  2. Ja era hora que es digués per el seu nom el Tarradelles i la seva relació amb el Suárez i els catalans que hem estat sempre enganyats.
    Fins ara.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s