La Unió Europea vota lliurar els catalans a la presó espanyola

Imatge: Notificació del cessament de les activitats de la Delegació de Nova York del Consell Nacional Català de Londres, el 1945, del Departament de Justícia dels EUA, Washington 25, D. C.

Font: Arxiu Nacional de Catalunya.

La Unió Europea vota lliurar els catalans a la presó espanyola

Avui [2021 03 08] el Parlament Europeu, de la Unió Europea, vota si accepta la súplica de la justícia espanyola de retirar la immunitat dels parlamentaris catalans que van recolzar un referèndum d’autodeterminació, en què Catalunya decideix deixar de formar part d’Espanya. Espanya els vol portar a la presó i humiliar-los, com ja ha fet i segueix fent a tots els catalans que es proclamen lliures i denuncien l’opressió espanyola.

[Votació publicada a data 2021 03 09: Carles Puigdemont – 400 vots a favor dels 693 emesos, 248 en contra i 45 abstencions / Toni Comín i Clara Ponsatí – 404 vots a favor dels 693 emesos, 247 en contra i 42 abstencions]

Europa, el continent que es caracteritza per l’existència de més nacions i llengües reconegudes del món, totes elles assimilables a la nació catalana, segueix menyspreant la Història dels Catalans. Ho fa en contra dels propis principis constituents, de forma especial des de que aposta pel colonialisme entre les negociacions del Tractat d’Utrecht de 1713 i les del Tractat de Viena de 1725. És a Utrecht quan es pacta la castellanització dels catalans, a canvi d’una amnistia que els alliberi del genocidi. Això es cita a l’Article 13 del Tractat d’Utrecht que signen el rei Borbó i la reina Stuart, i després reconeixen els reis de França, Portugal i Savoia i les Províncies Unides (Països Baixos). Amb aquesta concessió, el Regne Unit obté Gibraltar i això li obre les portes a la ruta que el portarà a l’Índia.

Article XIII del Tractat d’Utrecht

[Traducció del text en anglès]

Mentre que la reina de Gran Bretanya ha insistit i insistit contínuament amb la màxima serietat, que tots els habitants del principat de Catalunya, sigui quin sigui l’estat o condició que siguin, no només han d’obtenir un oblit ple i perpetu de tot el que es va fer a la guerra tardana, i gaudir de tota la possessió de totes les seves finques i honors, però també haurien de mantenir els seus antics privilegis segurs i intactes; el rei catòlic, en compliment de l’esmentada reina de Gran Bretanya, atorga i confirma a tots els habitants de Catalunya, no només l’amnistia desitjada, juntament amb la plena possessió de tots els seus béns i honors, sinó que també atorga tots els privilegis que tenen i gaudeixen dels habitants de les dues Castelles, que de tots els espanyols són els més estimats pel rei catòlic, o que poden tenir i gaudir a partir d’ara.

Els mateixos que empenyen als catalans a desafiar al pretendent Borbó al tro d’Espanya, i que defensen amb els catalans la legitimitat dels Habsburg, ara votaran si l’Espanya Borbònica ha de tornar a condemnar a Catalunya pels drets concedits en aquest Tractat.

Des d’aquest Tractat, Espanya condemna als catalans a desaparèixer com a nació.

Altrament, Europa Occidental, que és la gènesi de la Unió Europea, no recorda que els catalans ajudaren als Aliats a derrotar Hitler i a pressionar a Franco a no donar-li més suport del què li dóna amb l’ocupació de Tànger i els 50.000 soldats de la División Azul que combat als soviètics al costat dels nazis. Els catalans de Nova York, que presenten una apel·lació en les negociacions prèvies a la fundació de l’Organització de les Nacions Unides, saben que això és cert. Ho saben perquè ells van ser els qui van col·laborar més estretament en l’Operació Torch (“Torxa”) que permet a les tropes nord-americanes ocupar el Nord d’Àfrica i començar l’atac al nazisme des del sud d’Europa.

Aquí està l’apel·lació – CLICAR.

Aquí està la prova que els fa poder català als EUA – CLICAR.

Els catalans i els bascos exiliats es conjuraren per sotmetre a Franco si aquest deixava el pas als nazis per impedir l’entrada dels Aliats a la Mediterrània. I això Franco ho sap, i ho té en compte a l’hora de reprimir els pobles català i basc, de la mateixa manera que es segueix fent de forma sistemàtica després de la seva mort, per part de tots els espanyols que encara creuen que són pobles perifèrics als que cal sotmetre.

Però això no és tot.

La Unió Europea no recorda que amb l’Organització de les Nacions Unides es pacta preservar el poder de Franco a canvi del seu compromís en retornar la Monarquia Borbó a Espanya, i això ha permès que els crims del Franquisme no es jutgin ni es condemnin. La raó és el control del bloc capitalista de Gibraltar, en tant que port estratègic. I això, a Espanya, s’entén com una victòria que ara empeny a la justícia a suplicar poder jutjar, de nou, als catalans per haver desafiat la unitat d’Espanya sota la supremacia castellana, que pacta a Europa al Tractat d’Utrecht.

La Unió Europea està en mans de polítics mediocres, que no aprenen les lliçons de la Història, i segueixen creient amb el dret d’Espanya a jutjar els propis pobles que sotmet, confonent els drets de guerra amb la seva superioritat moral.

Els catalans apel·len a les Nacions Unides
D’Utrecht a San Francisco, passant per Nova York (1713-1945-2017)

© Andreu Marfull Pujadas, del text, 2021
© George Carner, del pròleg, 2021

Primera edició: febrer 2021
© d’aquesta edició: Ediciones de La Tempestad SL, 2021
Llibres de l’Índex®
E-mail: info@llibresindex.com
http://www.llibresindex.com

ISBN: 978-84-121768-7-2

Es ven a Amazon (Clicar)

6 pensaments sobre “La Unió Europea vota lliurar els catalans a la presó espanyola

  1. The Europe of Freedoms, today will go from looking the other way, to collaborating openly with Franco’s neofascism! Freedom for Catalan political prisoners and exiles !!

  2. La causa catalana és una causa justa! No es pot deixar en mans feixistes!!! Fora feixisme de la Unió Europea!!

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s