Conferència a Plural-21

Una Nova Cronologia Global de la Història, segons Anatoly Fomenko

d’Andreu Marfull-Pujadas

Divendres, 11 de desembre, a les 19:30 hores. Activitat gratuïta.

Plural-21
Associació per la cura de la vida en un planeta viu

Chronologia.org
La Història Mundial com a ciència exacta

L’objectiu d’aquesta conferència és presentar una història de la Catalunya Occitana alternativa a la oficial, d’acord amb la Nova Cronologia impulsada pels matemàtics russos encapçalats per Anatoly T. Fomenko (nascut el 1945). Els treballs de Fomenko i els seus col·laboradors, com ara Gleb V. Nosovskiy, qüestionen obertament l’exactitud de la cronologia, tot i que aquesta gaudeix del suport aclaparador dels experts. Ho plantegen com un problema científic seriós, i són conscients de que sempre ha estat molt difícil introduir noves idees en qualsevol camp del coneixement.

Enmig d’un intens debat promogut per diversos àmbits d’investigació de la història, les tesis de Fomenko recullen part de l’esperit crític que qüestiona, actualment, la historiografia oficial d’Espanya i el paper atorgat a Catalunya en la Descoberta d’Amèrica. Respecte l’apropiació de les colònies per part dels Castellans i els Portuguesos, la Nova Cronologia qüestiona obertament la lògica del Tractat de Tordesillas (1494), i defensa que la seva autoritat no era prou important com per repartir-se mig món. De fet, argumenta que aquesta apropiació va tenir lloc en una segona etapa de la colonització, on en origen els seus protagonistes haurien estat uns altres. Però aquest treball ho qüestiona fins a arribar molt més enllà, fins a l’essència pròpia de la història i la comprensió de la seva manipulació.

Per aprofundir-hi es planteja la hipòtesi que la cronologia oficial de la història amaga errors, duplicitats i una manipulació intencionada, per qüestions polítiques, nacionalistes o simbòliques, resultat d’un canvi de poders entre els segles XVI i XVII. El professor Fomenko porta quaranta anys explorant eines científiques per a l’anàlisi de la correcta cronologia de la història. Amb la seva obra Història, Ficció o Ciència? [http://www.chronologia.org] aplica la matemàtica moderna per investigar la cronologia dels fets antics fins a proposar una reconstrucció en la seva totalitat. Ens recorda que la cronologia oficial fou escrita i ordenada als segles XVI-XVII, per J. Scaliger (1540-1609) i Dionysius Petavius (1583-1652), juntament amb la datació de la creació del món segons la Gènesi de la Bíblia, i des d’aleshores mai més s’ha posat en dubte. Bé, tret d’ell, d’Isaac Newton, Edwin Behnson, Nicolai Alexandrovich Morozov i d’altres que la veu oficial ha envoltat sota el tel de l’especulació.

Fomenko mostra que la història anterior al segle XVII ha estat allargada artificialment, amb la reconstrucció d’un passat proper duplicat un o varis cops sobre fets ocorreguts bàsicament durant els segles XIII-XVI. Demostra que es creà el mite de les antigues cultures clàssiques i de les Sagrades Escriptures, i fent-ho s’amagà l’origen de les grans religions i l’autoritat de l’Imperi original de totes les civilitzacions: Egipte. Paral·lelament, s’haurien inventat els orígens de les nacions d’Europa i el conjunt de les cròniques (i de les genealogies) de les principals autoritats monàrquiques anteriors al segle XVII.

Andreu Marfull-Pujadas és arquitecte urbanista, doctorand en Geografia crítica a la Universitat Autònoma de Barcelona, on desenvolupa una tesi que enllaça les causes del capitalisme i la seva incidència territorial, aplicada al cas del pla de Barcelona, concretament al nucli de Sant Andreu de Palomar. És màster en gestió urbana, en direcció i gestió urbana i immobiliària, i en planificació i sostenibilitat, i ha cursat diferents estudis d’especialització en mobilitat, en govern i administració i en ciutat i territori. L’any 2013 publicà el llibre Causa catalana. Apuntes y Comas, ha escrit diferents articles relacionats amb la història i ha col·laborat en la redacció d’altres llibres. Des de fa quatre anys compagina la seva etapa formativa amb l’interès per la història de l’origen del capital simbòlic col·lectiu que impulsà les nacions d’Europa mil anys enrere, juntament amb la institucionalització de l’Església Cristiana. Recentment, s’ha incorporat a l’equip de col·laboradors del projecte científic i de recerca “Nova Cronologia” dirigit per Anatoly T. Fomenko i Gleb V. Nosovskiy, i ha publicat diferents treballs d’investigació accessibles a la seva web http://www.chronologia.org.

Cartagena 230, 5º 1ª, tocant al c/Mallorca (ver foto)

93 450 1300 –  info@plural-21.org  –  www.plural-21.org

Metro: L2 Encants, L5 Sagrada Familia.

Bus: H8, 19, 20, 33, 34, H10, 45, 47, 50, 51, 62, 92, 117, 192, B24

Plural-21 a Google Maps

 

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s