Més organitzat i més criminal és l’abús de l’Estat Espanyol autoritzat pel Rei, Sra. Lamela

Sra. Carmen Lamela,

Amb aquestes vergonyoses paraules l’Audiència Nacional jutja l’organització decidida, pacífica i legítima dels qui vostès anomenen independentistes (la negreta és meva):

“La confluència estratègica de totes aquestes activitats, perfectament sincronitzada amb el pla de l’organització criminal, va ser el que va permetre la celebració del referèndum de l’1 d’octubre i la ulterior declaració d’independència”.

Font: Diari Ara (2017). “Lamela veu una “organització criminal” darrere de l’1-O”. Notícia del diari ARA, del dia 23 de novembre de 2007. En línia: https://www.ara.cat/politica/Lamela-organitzacio-criminal-darrere-l1-O_0_1911408900.html [Consulta 24 de novembre de 2017].

Tal i com indica l’article citat,

Aquesta frase consta a l’informe que la jutge de l’Audiència Nacional Carmen Lamela ha enviat al magistrat del Suprem Pablo Llarena, en què facilita que tota la causa passi finalment a aquest tribunal. Lamela defensa que s’han d’acumular totes les causes per rebel·lió i sedició “perquè s’estan investigant els membres d’una organització complexa i heterogènia, en què cadascun compleix una funció per aconseguir la secessió de Catalunya i la seva proclamació com a república independent, contravenint l’ordre constitucional”.

L’ordre constitucional… de quin ordre parla? Del que envia jutges i funcionaris a Catalunya que no reconeixen a la nació catalana? Del que envia a militars a donar mastegots, a ferir a centenars de ciutadans que exerceixen el seu dret fonamental a votar en un sistema democràtic legal? amb els diners de la hisenda pública que paguem entre tots… i després els condecora amb honors? … quina vergonya. Parla de l’ordre del que promou una difamació de la realitat a través dels mitjans de comunicació? Del que intervé sense avisar a la Generalitat de Catalunya? i fa detenir els seus càrrecs sense ordre judicial? Del que amenaça a l’educació catalana? Del que promou l’espoli d’empreses de Catalunya? O del que envia a la presó a les persones que han decidit donar veu i valor a la societat catalana?

Senyora Lamela, sap a qui representa? Doncs jo li diré. Vostè representa a una maniobra dirigida per un poder que no és especialment democràtic. Al contrari, és l’herència d’un poder franquista, que gràcies a la Llei d’Amnistia de 1977 ha mantingut l’autoritat (del règim i dels seus agents), influint en el futur de l’Estat, de forma especial en la Casa Reial, l’Exèrcit i el poder econòmic (dissenyat especialment en temps del franquisme) en connivència (en origen) amb el bloc capitalista dirigit des d’Europa Occidental i els Estats Units d’Amèrica. Vostè representa a un poder instal·lat a Espanya, que mantenint la “unitat” manté una complexa i organitzada elit que porta temps acumulant favors, privilegis i riqueses a costa de la societat civil, de la qualitat democràtica i de la sana convivència. Vostè representa la “unitat” que Franco va transmetre al Rei, i el Rei va imposar, com a Cap de l’Exèrcit i hereu del poder d’en Franco, a la Constitució Espanyola de l’any 1978.

Aquest poder al què vostè representa, Sra. Lamela, té un problema i es diu autoritat. Només es manté a costa de maniobres tèrboles, d’abús i de manipulació constants i, tal i com hem pogut comprovar, a costa de l’ús imperdonable de la violència contra la població.

Senyora Lamela, si organitzar un Referèndum és un acte criminal, permeti’m recordar-li que més criminal és el poder centralitzat de l’Estat espanyol, resultat d’un procés històric, que no tenint-ne prou amb voler imposar un ordre colonial al món, massacrant civilitzacions senceres, es dedica a sotmetre, amenaçar, negar i humiliar a la Catalanitat, els Catalans i la Nació que representen des de fa segles.

I afegeixo: vostè parla d’un ordre constitucional que porta segles obsessionat en anul·lar la catalanitat, el catalanisme i tot allò que li incomoda. I ho fa manipulant la història, la premsa, l’educació i, en definitiva, la realitat.

Rectifiqui, Sra. Lamela. Rectifiqui i faci un favor a la democràcia, als ciutadans de Catalunya i al futur d’Espanya, alliberant a les forces de l’Estat, inclòs al Rei, d’aquesta malaltissa fòbia contra els Catalans, que -al meu entendre- actua així només per raons de poder o falsa autoritat. Aposti per una “veritat” més justa, digna i honesta que l’ordre constitucional al què es refereix. Si cal, faci’ns aquest favor fent un pas enrere. Deixi que persones imparcials, obertes al món, amb una mirada històrica i amable, reconeguin d’una vegada per totes el dret a la lliure determinació dels Catalans.

Per un món millor, justícia i veritat. Per un dret just basat en la veritat, posem fi al poder il·legítim i immoral.

Andreu Marfull
2017.11.24

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s