Bon dia, República, no tinguis por

Imatge anterior: Acte de constitució de la República catalana al Parlament de Catalunya, 27 d’octubre de 2017. Font: El correo gallego.

27 d’octubre de 2017. El Parlament de Catalunya declara constituïda la República catalana.

Resolució del Parlament de Catalunya (PDF)
“ASSUMIM el mandat del poble de Catalunya expressat en el Referèndum d’Autodeterminació de I’1 d’octubre i declarem que Catalunya esdevé un estat independent en forma de República”

Bon dia, República, no tinguis por

Bon dia República catalana.

Bon dia dignitat de la lliure determinació d’un poble.

No tinguis por. No et destruiran perquè tens la força de les raons. Potser et voldran destruir, amb eines de dominació, en nom d’una llei escrita pels qui ostenten el control del poder i, fent-ho, sotmeten la terra catalana des de fa segles. Però aquesta autoritat no és legítima, no és plena. Històricament, és deguda a un projecte monàrquic imposat que ha fet de Castella el seu feu, en nom d’una cosmovisió imperial, militar i colonial-catòlica en la seva essència. Històricament, és deguda a l’acumulació del poder que, en la cerca de beneficis i privilegis, ha destruït, alterat i manipulat, la història de les nacions en nom d’un relat “oficial”. Potser et voldran destruir, però no ho aconseguiran, perquè la força de les raons persisteix en la consciència humana.

Catalunya, el principat d’una república confederada d’estats agermanats, ha resorgit de l’oblit de la història oficial d’Espanya, del seu esborrat.

Nacions germanes, València, Mallorca i comunitat romana, occitana i provençal: resorgiu també.

Castella, que has estat espanyolitzada per voluntat d’un poder intrús: tens la porta oberta per seguir aquest camí. No ets Espanya, n’ets una part. Repensa el teu passat, i esbrina quan vas ser intervinguda i transformada en un instrument de poder.

Aragó: també has estat un instrument de poder. Ets un símbol, un nom, però no el regne que ha fet de tu la història oficial d’Espanya. També tens la porta oberta per seguir aquest camí.

Bascònia, Galícia, Andalusia, nacions medievals, feu el mateix. Com ho va fer Portugal, si voleu persistir.

Existeix una via lliure, i aquesta està traçada. Reconeixeu als pobles, feu vostra la seva història i refeu la història oficial, doneu-li sentit i feu-vos-en responsables.

Bon dia república, bon dia dignitat, llibertat, dels pobles del món. Entre tots, fem història.

Andreu Marfull
2017.10.28

Un pensament sobre “Bon dia, República, no tinguis por

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s