Concurs de Les Portes de Collserola. Porta de Pedralbes. Equip seleccionat per la 2ª Fase


(nota: al final el concurs es va guanyar, premi atorgat ex aequo a finals de juliol de 2012, n’he fet el següent article: Un concurs als voltants del Monestir de Pedralbes i al límit d’una metròpoli, una maduració i una experiència)

Hem estat seleccionats per la fase final (2ª Fase) del concurs de la Porta de Pedralbes. Creu de Pedralbes – Camí de Lorda – Camí de la Font del lleó – Passeig de les Aigües, dins del Concurs de Projectes restringit i tràmit ordinari de les PORTES DE COLLSEROLA, promogut per l’Ajuntament de Barcelona – BIMSA (Barcelona d’Infraestructures Municipal, SA). Ara haurem de fer una proposta tècnica juntament amb altres sis equips, del que se’n triarà un de guanyador. La licitació de la redacció del projecte guanyador a nivell de projecte d’execució no està garantida per l’Ajuntament, que en funció de la política de ciutat i els recursos públics decidirà com actuar.

Equip redactor:

Esteve Puigdengolas Legler, Andreu Marfull i  Pujadas, Cristina Puga de la Barrera i Manel Rio Torres.

Col·laboradors:

AAUP Jordi Romero i Sabí, XMF Xavier Mayor Farguell, Emiliano Ramírez, Anna Puiggròs i Eliseu Guillamon.

S’havien presentat 202 equips per aquesta “porta” i n’han triat 7, de la mateixa forma que s’han triat 7 equips per a cada una de les 16 portes de Collserola, on s’han presentat en total 3.239 equips. Tanmateix, per avaluar degudament l’èxit de la nostra selecció cal tenir en compte que ens vam presentar a les 16 portes, de la mateixa forma que ho van fer fins a 140 equips, i només 15 es presentaren en una sola porta. En total es redueix a 288 els equips que realment s’han presentat, per un total de 112 equips finalment seleccionats (un 38,8% del total). Del conjunt de puntuacions donades als diferents equips sóm l’equip nº18, amb els mateixos punts que 5 equips més.

L’Ajuntament de Barcelona ha optat així per donar oportunitats al major nombre d’equips possible per a donar idees a la ciutat i estimular un col·lectiu força afectat per la crisi econòmica i especialment la immobiliària, així com per l’afectació de la mancança de recursos públics en l’activitat de la planificació i gestió urbanística, ara aturats.

El perfil curricular del conjunt de l’equip ha tingut molt a veure en la selecció, en especial el conjunt de l’experiència i obra pública a càrrec de l’Esteve Puigdengolas Legler, sense menystenir l’obra i els premis també obtinguts per la Cristina Puga i en Manel Rio. Per suposat el suport curricular de l’extensa obra d’en Jordi Romero i Sabí i en Xavier Mayor Farguell, així com l’experiència en altres àmbits de l’Emiliano Ramírez, Anna Puiggròs i Eliseu Guillamon, han estat punts a favor també fonamentals. La meva aportació al concurs és també el meu perfil, amb experiència en obra i una formació afí al temari del concurs. Tanmateix, personalment estic especialment agraït ja que el mèrit tècnic exposat al concurs és el Projecte Final de Carrera que vaig fer l’any 2004. La unió dels nostres perfils i l’esperit conjunt present a la nostra proposta ha estat la clau. 

Ara la feina serà unir tantes sensibilitats, tantes voluntats expressades en cadascun de nosaltres.

La resta d’equips seleccionats per aqueta 2ª Fase són:

  • Conxita Balcells Associats S.L.P
  • José Miguel Roldán Andrade + Mercé Berengué Iglesias + Ivan Llach Juny
  • ASZ arquts S.L.P.
  • Ariadna Perich Capdeferro
  • Innovation Management Architecture Development S.L.P. + Isabel Rabassa Izquierdo
  • Jordi Bellmunt Chiva

El conjunt d’equips seleccionats es mostren al lloc web següent:

http://www.e-coac.org/prensa/e-coac_noticies/gestio/noticies/docs-noticies/uploaded/seleccionats%20per%20porta.pdf

Sort i felicitats a tots ells,

Andreu Marfull i Pujadas

2012-01-03

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s